Plovdiv24.bg. До момента не ми е известно МВР да има напредък в издирването,

...
Plovdiv24.bg. До момента не ми е известно МВР да има напредък в издирването,
Коментари Харесай

Цацаров: Най-опасните престъпници да са в един строг затвор!

Plovdiv24.bg. 

" До момента не ми е известно МВР да има прогрес в издирването, въпреки двата случаи да са радикално разнообразни ", разясни той.

" Не мисля, че от всичко, което се случи - изключително в пандиза в София, би трябвало да ни изненадва. В продължение на 10 години думата правосъдна промяна се повтаря, повтаря, повтаря. Никой обаче не помисля даже и за промяна в местата за отнемане от независимост, въпреки тя да е надалеч не толкоз комплицирана в съпоставяне със правосъдната. От 2015 година до в този момент са правени инспекции от прокуратурата по повод сигурността на местата за отнемане от свобода ", съобщи Цацаров. По думите му констатациите постоянно са едни и същи - големи несъответствия при съотношението " надзорник - пандизчии ", като в дадени случаи на един надзорник се падат 49 лишени от свобода; нископлатен надзирателски труд; занижена сигурност в пандизите и не на последно място  фактът, че правата на лишените от независимост са повече от тези на охранителите им.

" Трябва да си зададем въпроса - належащо ли е в пандизите да съществува опция за дарения и обзавеждане на килии извън, носене на цивилни облекла и така нататък Тази процедура ражда затворническа аристокрация, която е в положение да живее по-добре от останалите си в килиите, да поръчва по-хубави неща извън и да дефинира реда и дисциплината ", разказа обстановката сега основният прокурор.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР